INDIAN MOTORCYCLE LANSERER DEN SPLITTER NYE SERIEN AV 2014 INDIAN CHIEF-MOTORSYKLER - VALGET ER DITT BLANT AMERIKANSKE MOTORSYKLER

STURGIS, SD – 5. august 2013 – Indian Motorcycle®, Amerikas første motorsykkelselskap, offentliggjorde i dag de lenge etterlengtede detaljene om den spennende og flunkende nye 2014 Indian® Chief®-familien av motorsykler. Foran tusenvis av motorsykkelentusiaster samlet ved Sturgis' motorsykkelmuseum og "Hall of Fame" i sentrum av Sturgis lørdag 3. august klokken 21.00, avduket Indian Motorcycle de tre modellene i Indian Chief-serien. Avdukingsseremonien og festen etterpå innvarslet en ny kurs i motorsykkelhistorien gjennom fornyelsen av Amerikas eldste og mest legendariske merke.

 

2014 Indian Chief Classic

Den nye Indian Chief Classic er en ren, kraftig cruisermodell som bygger på viktige tradisjonelle designelementer, men som likevel er preget av avansert design, konstruksjon og teknologi. Den byr på ikoniske stylingelementer som dype skjermer, sal i ekte lær, klassisk tankmontert instrumentering, dråpeformet design av drivstofftanken og skulpturert, belyst indianerhodepynt på forskjermen. 2014 Indian Chief Classic leveres som standard med en rekke førsteklasses funksjoner og egenskaper, blant annet mange forkrommede elementer, nøkkelfri tenning, ABS, cruisekontroll, elektronisk gassystem, ekte dobbelt eksosanlegg, høykvalitets forkrommede eikehjul, bremsekaliperdeksler, støpt aluminiumsramme med integrert luftinnsug, og mye mer.

 

Indian Chief Classic, i likhet med alle 2014 Indian Chief-modeller, drives av den helt nykonstruerte Thunder Stroke™ 111-motoren. Med 111 kubikktommers slagkraft og et dreiemoment på 161 N·m trekker denne klassevinnende kraftpluggen store veksler på designelementer fra tradisjonelle Indian Motorcycle-motorer, alt kombinert med strålende ingeniørkunst og avansert teknologi. Thunder Stroke 111 er en 49-graders, luftkjølt V-twin med 6-trinns girkasse og overdrive, og kan by på et uovertruffent eksteriør med elegant finish og fine detaljer. Eierne kan føle seg helt trygge på yteevnen etter godt over 3 millioner kilometer med veitesting og verifisering i laboratorium. En annen betryggende faktor er Polaris Industries’ bakgrunn med seksti års fremragende ingeniørkunst.

 

2014 Indian Chief Vintage

Den nye Indian Chief Vintage har myke salvesker og bringer den ikoniske Indian Motorcycle-stylingen til et helt nytt nivå med håndtilpassede detaljer og en karakteristisk tradisjonell estetikk. Indian Chief Vintage har hurtigkoblede salvesker i mykt lær, lærfrynser, forkrommede skjermtupper, forkrommet skilting på forskjermen og en hurtigkoblet frontrute som lett kan settes på og tas av. Den har de samme førsterangs standardfunksjonene som Indian Chief Classic, og tilbyr de samme ikoniske designelementene som dype skjermer, eikehjul, hvite dekksider, tankmontert instrumentpanel og omfattende kromfinish over hele sykkelen. Den drives også av den nye Thunder Stroke 111-motoren.

 

2014 Indian Chieftain

2014 Indian Chieftain er den første Indian-motorsykkelen av sitt slag og bevarer den legendariske Indian Chief-stylingen. Samtidig bringes denne fremskrittsvennlige maskinen til nye høyder med avanserte funksjoner og førsterangs komfort. I motsetning til andre Indian-motorsykler gjennom tidene er Chieftain utstyrt med kåpe og integrerte kjørelys, og den elektriske frontruten er den første i bransjen for en gaffelmontert kåpe. Standardfunksjoner omfatter harde salvesker med fjernstyrt låsing og hurtigkoblede fester, et avansert lydsystem med blant annet integrert Bluetooth®, mulighet for smarttelefontilkobling og et dekktrykkovervåkingssystem.

 

“Da vi kjøpte opp Indian Motorcycle for to og et halvt år siden, var målet vårt å fange inn det ikoniske amerikanske merkets hjerte, sjel og legendariske tradisjoner, og deretter berike det med uovertruffen design, solid ingeniørhåndverk og det siste innen moderne teknologi”, sa Scott Wine, CEO i Indian Motorcycles morselskap Polaris Industries Inc. “På lørdag kveld avduket vi tre fantastiske nye Indian Chief-modeller som representerer resultatet av vår reise og fremtiden for dette merket. Det var en stor dag for oss alle, og jeg vet at motorsykkelfans over hele verden ønsker å være med oss og feire Indian Motorcycle og det faktum at valget blant amerikanske motorsykler er kommet for å bli.”

 

De første 1901

Som en hyllest til Indian Motorcycles fortid vil de første 1901 Indian Chief-modellene som forlater Indians samlebånd i Spirit Lake, Iowa, identifiseres med et limited-edition-merke. Disse sjeldne syklene vil nummereres fra 1 til 1901, som gjenspeiler året da Indian ble grunnlagt av Oscar Hedstrom og George Hendee i Springfield, MA. “Vi har vært veldig nøye med å gjøre ære på Indian Motorcycles rike historie mens vi har etablert et grunnlag for det som ennå gjenstår”, sa Polaris' visepresident for motorsykler, Steve Menneto. “De heldige få som kjøper sykler fra dette begrensede utvalget vil virkelig eie et stykke historie, som på en og samme tid representerer Indians rike fortid og dets grenseløse fremtid.” Mer informasjon er tilgjengelig hos Indian Motorcycle-forhandlere over hele landet.

 

Tilgjengelighet

Indian Motorcycle etablerer forhandlervirksomheter over hele USA og globalt. Det er planlagt å ha 125 til 140 nordamerikanske og 70 internasjonale forhandlere ved årsslutt. Hele serien av 2014 Indian Chief-modeller er allerede tilgjengelig for bestilling og vil ankomme forhandlerne i september, sammen med et omfattende utvalg av bekledning, deler og tilbehør. Prøvekjøring av Indian-motorsykler vil være mulig ved forhandlerarrangementer over hele USA med oppstart senere i august. Besøk www.indianmotorcycle.no for å se tidsplaner for prøvekjøring eller for å finne en Indian Motorcycle-forhandler i nærheten, og for å se hele serien av bekledning, deler og tilbehør.

 

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du besøke www.indianmotorcycle.com, følge oss på Twitter på www.twitter.com/indianmotocycle og like oss på www.facebook.com/indianmotorcycle.

OM INDIAN MOTORCYCLE®

Indian Motorcycle, et heleid datterselskap av Polaris Industries Inc. (NYSE: PII), er Amerikas første motorsykkelselskap. Selskapet ble grunnlagt i 1901 og har vunnet hjertene til motorsykkelførere over hele verden. Motorsykkelen har vunnet anerkjennelse som et av Amerikas mest legendariske og ikoniske merker gjennom sterk dominans i konkurranser, fremragende konstruksjon, tallrike innovasjoner og å være først med så mye i bransjen. I våre dager vekkes disse tradisjonene og lidenskapen til live igjen under en ny merkeledelse. Hvis du vil vite mer, kan du besøke www.indianmotorcycles.no.

 

OM POLARIS® INDUSTRIES

Polaris er en anerkjent leder innen sports- og fritidskjøretøy med en årsomsetning i 2012 på $ 3,2 milliarder. Polaris designer, konstruerer, produserer og markedsfører innovative, høykvalitets offroad-kjøretøy, medregnet ATV-er og Polaris RANGER® og RZR® side-ved-side-kjøretøy, snøscootere, motorsykler og mindre kjøretøy.

 

Polaris er blant de globale salgslederne på både snøscootere og offroad-kjøretøy og har etablert en tilstedeværelse i markedet for tunge cruiser- og touringmotorsykler med motorsykkelmerkene Victory og Indian. I tillegg fortsetter Polaris å investere i el/hybrid-kjøretøy for vanlig veitrafikk med Global Electric Motorcars (GEM), Goupil Industrie SA, Aixam Mega S.A.S., og internt utviklede kjøretøy. Polaris forbedrer kjøreopplevelsen med en komplett serie av Polaris- og KLIM-bekledning samt Polaris-tilbehør og -deler.

 

Polaris Industries Inc. omsettes på New York-børsen under symbolet “PII”, og selskapet inngår i børsindeksen “S&P Mid-Cap 400” for mellomstore selskaper.

 

Informasjon om hele serien av Polaris-produkter, -bekledning og -tilbehør er tilgjengelig fra autoriserte Polaris-forhandlere, eller når som helst på www.polarisindustries.no.

 

MEDIEKONTAKT

Espen Skaar – Polaris Norway

Skyya Communications

www.skyya.com

Tlf.: +1 646-454-9378

 

espen.skaar@polaris.com